Wigilijny Ulung na Wołoskiej

Grudzień – czas biesiadowania, wigilii, czas spotkań…

W naszej Fundacji w tym roku po raz pierwszy mamy na swoim kącie już dwa takie spotkania. Pierwsze odbyło się w miniony wtorek w szkole na ul. Madalińskiego, drugie miało miejsce w czwartek w Domu Lekarza Seniora na ul.Wołoskiej. Na przystawkę energiczna rozgrzewka, potem ceremonia parzenia herbaty (w roli Chinki występowała Kahuna). Następnie degustacja super miękkich i soczystych moreli, daktyli i fig… na podniebieniach roznosiły się smaki i smaczki i to w dodatku literackie.

Oto stworzona specjalnie dla Was, podczas spotkania wigilijnego układanka z imion uczestniczek dzisiejszej biesiady:

Pierwsza jest od spełniania marzeń, czyli…Imię Drugiej pochodzi z wiersza Tadeusza Boya-Żeleńskiego…. Takiej dostał dziwnej manii, że chciał… Trzeciej od „Krzyżaków”… Czwartej od tej co nie chciała Niemca… Piątej od Matki Bożej… Szóstej z „Pana Tadeusza”…. Siódmej z  ” Buszującego w zbożu”…. Imię Ósmej pochodzi od sławy…. Dziewiątej tej co chciała Polaka, bo pierwsza nie chciała Niemca…. Dziesiątej od katharsis….

Rozwiązania prosimy nadsyłać pocztą pantoflową do siedziby Fundacji Dantian… a dodatkowo pamiętajcie o trzymaniu przy stole fasonu oraz o ćwiczeniu formy, aby po świętach zmieścić się w fundacyjne t-shirty 🙂

Dom Seniora_1