Fundacja

LOGO_FUNDACJA_DANTIAN
Nasza Fundacja Dantian została zarejestrowana w Krajowym Rejestrze Sądowym 15 maja 2014 roku (numer KRS: 0000507403). Strona internetowa Fundacji mieści się pod adresem www.fundacjadantian.com.

Zgodnie ze statutem „Celami Fundacji są:

1. Promocja zdrowego trybu życia, wykorzystującego tradycyjne, głównie dalekowschodnie, systemy ćwiczeń ciała i umysłu, takie jak taiji quan (tai chi chuan), qigong (chi kung) czy japońskie sztuki walki.
  2. Realizowanie programów zapobiegających niepełnosprawności i przywracających sprawność psychofizyczną.
  3. Realizowanie programów zapobiegających pogłębianiu się izolacji społecznej osób niepełnosprawnych oraz narażonych na wykluczenie społeczne (bezrobotni, w depresji, itp.).”

W ciągu ostatnich miesięcy, Fundacja Dantian zorganizowała – samodzielnie i we współpracy z partnerami – szereg warsztatów i cyklicznych treningów, takich jak poranne ćwiczenia na bazie qigong’u w parku łazienkowskim („Poćwicz z nami”), weekendowe treningi taiji quan w Parku Skaryszewskim („Taiji quan w Skaryszaku”), czy też sierpniowe warsztaty różnych form qigong’u w ramach Festiwalu Lampionów w Łazienkach Królewskich („Zaczerpnij zdrowia w Łazienkach”). Wszystkie te wydarzenia były ogólnodostępne i bezpłatne, ciesząc się dużym zainteresowaniem.

Począwszy od września 2014, Fundacja Dantian organizuje kolejny cykl bezpłatnych i odpłatnych kursów i warsztatów taiji quan i qigong’u. Informacja o miejscu zajęć i terminach zostanie podana oddzielnie. Czytaj więcej w zakładce PRZYJACIELE I PARTNERZY FUNDACJI DANTIAN.