Prezes Zarządu

Jan_Prezes-Zarzadu_2Jan Gliński, doktor nauk fizycznych, ma ponad 30-letnie szerokie doświadczenie zawodowe w sektorze zaawansowanych technologii. Pracował na wysokich stanowiskach zarządczych (CXO, SVP) w międzynarodowych koncernach w Europie, Azji i Ameryce Północnej. Od 2008 r. jest niezależnym konsultantem w Singapurze, współpracując międzynarodowo z klientami w rozwoju ich biznesu. Od 40 lat Jan trenuje hobbystycznie sztuki walki, a od 20 – pod kierunkiem Ly Chuan Zheng’a, mistrza siódmej generacji szkoły Yang Jia Lao Jia Taiji Quan – koncentruje się na doskonaleniu umiejętności w tym stylu oraz różnych formach qigong’u.  Bywając od kilku lat częściej w Warszawie, Jan rozpoczął nauczać te dyscypliny dla małej grupy adeptów. Aby nadać swojej działalności w tym zakresie ramy organizacyjne i propagować przede wszystkim zdrowotne i społeczne aspekty dalekowschodnich sztuk energetycznych, Jan założył Fundację Dantian na początku 2014 roku.

Obecnie Zarząd Fundacji Dantian jest jednoosobowy.