Szamański qigong w Muzeum Narodowym w Warszawie

W niedzielne południe, na Dziedzińcu Lorentza w Muzeum Narodowym, wystartował nowy cykl warsztatów qigongu, więcej pod: http://www.fundacjadantian.com/blogs/od-szamanizmu-do-konfucjanizmu-5000-lat-rozwoju-qigongu/

Przy sprzyjającej pogodzie, warsztaty zgromadziły całkiem pokaźną grupę chętnych energii świadomego ruchu, co nas bardzo ucieszyło, bo i zabawa była przednia!

Przećwiczyliśmy tradycyjną rozgrzewkę, dla chętnych do powtórzenia materiały: http://www.fundacjadantian.com/cwiczenia/#ZESTAW_CWICZEN_PRZYGOTOWAWCZYCH_I

I zaczęło się!  Rytmiczne potrząsaliśmy całym ciałem, a naszemu spontanicznemu ruchowi towarzyszyła wizualizacja, łącząca nas z narządami wewnętrznymi, Podskakiwaliśmy ze złocistą kulą w dantianie, wydobywając przy tym dźwięk heng, heng, heng, heng … To była piękna historia z  otwieraniem wszystkich stawów, rozpływem energii, szamański taniec…Po kończącej free-stylowej części w rytmie szamańskich bębnów, zamarliśmy w medytacyjnym bezruchu, obserwując to co się działo w naszym wnętrzu. Skończyliśmy procesem „zamykania”, który wraz z „potrząsaniem” jest krótko opisany w http://www.fundacjadantian.com/potrzasanie-i-zamykanie-shaking-closing-set/

Zapraszamy na mini filmik ze spotkania, przypominamy również, że za tydzień, 11 września, w niedzielę o 12:00, kolejne spotkanie w MNW- tym razem tematem będzie: Mądrość ruchu zwierząt http://www.fundacjadantian.com/wydarzenia/od-szamanizmu-do-konfucjanizmu-5000-lat-rozwoju-qigongu-2016-09-11/

1 odpowiedź dla "Szamański qigong w Muzeum Narodowym w Warszawie"

• Zosia
    20 września 2016 (18:38)
    Odpowiedz

Byłam 1 raz i jestem zadowolona.To był dla mnie spędzony czas bardzo przyjemnie i zamierzam korzystać z tych spotkań.

Masz coś do powiedzenia?

Some html is OK