Qigong

Fundacja Dantian organizuje od początku września 2014 roku cykle warsztatów i zajęć poświęconych rożnym formom qigongu, z naciskiem na te zestawy ćwiczeń, które mają udokumentowany, pozytywny wpływ na zdrowie fizyczne i psychiczne. Prowadzimy je, jeżeli to możliwe, w naturze, w warszawskich parkach (Łazienkach Królewskich, Parku Wielkopolskim, Parku  Skaryszewskim), a także okazjonalnie w warszawskim Muzeum Azji i Pacyfiku oraz Muzeum Narodowym.

Od 2018 roku zapraszamy na regularne zajęcia i warsztaty qigongu  do Studia Dantian: www.studiodantian.com

Organizujemy także warsztaty na zamówienie, napisz do nas na adres jan.glinski@fundacjadantian.com

PRZYKŁADOWY PROGRAM „WIBRUJĄCE ORGANY” – warsztaty uczące ćwiczeń polepszających funkcjonowanie narządów wewnętrznych. Ćwiczenia wybrane ze skarbnicy systemów qigongu (chi kungu): Ba Duan Jin (Osiem Kawałków Brokatu), Zhan Zhuang (Stojąc jak Drzewo), Wu Qin Xi (Ćwiczenia Pięciu Zwierząt), Liu Zi Jue (Sześć Leczących Dźwięków). Prowadzi Jan Gliński (Fundacja Dantian).

Każdy warsztat jest integralną całością, a więc zainteresowani pewną tematyką mogą uczestniczyć tylko w wybranych zajęciach, bez konieczności regularnego przychodzenia na zajęcia. Oczywiście, doznanie pozytywnych efektów ćwiczeń jest możliwe tylko przy ich częstej, najlepiej codziennej praktyce.

Link do filmików z zajęć Qigongu:

Qigong_5_fc

QigongQIGONG SZTUKI - SLADY RUCHOW PIECIU ZWIERZAT II _Fundacja Dantian