Qigong w Muzeum Azji i Pacyfiku

W ramach stałej współpracy z warszawskim Muzeum Azji i Pacyfiku, Fundacja Dantian organizuje od początku września 2014 roku cykle warsztatów poświęconych rożnym formom qigongu, z naciskiem na te zestawy ćwiczeń, które mają udokumentowany, pozytywny wpływ na zdrowie fizyczne i psychiczne.

PRZYKŁADOWY CYKL: „WIBRUJĄCE ORGANY” – warsztaty uczące ćwiczeń polepszających funkcjonowanie narządów wewnętrznych. Ćwiczenia wybrane ze skarbnicy systemów qigongu (chi kungu): Ba Duan Jin (Osiem Kawałków Brokatu), Zhan Zhuang (Stojąc jak Drzewo), Wu Qin Xi (Ćwiczenia Pięciu Zwierząt), Liu Zi Jue (Sześć Leczących Dźwięków).

Warsztaty są prowadzone w taki sposób, że każdy z nich stanowi integralną całość. Zainteresowani mogą zatem przyjść na dowolny warsztat, bez konieczności regularnego uczestnictwa. Oczywiście, aby doznać pozytywnych efektów propagowanych ćwiczeń, należy wykonywać je praktycznie codziennie.

Tematyka warsztatów jest podawana z wyprzedzeniem w kalendarzu http://www.fundacjadantian.com/kalendarz/

Opłaty za warsztaty podane są w cenniku: http://www.fundacjadantian.com/cennik/

Warsztaty Qigongu