Qigong w Muzeum Azji i Pacyfiku

W ramach stałej współpracy z warszawskim Muzeum Azji i Pacyfiku, Fundacja Dantian organizuje od początku września 2014 roku cykle warsztatów poświęconych rożnym formom qigongu, z naciskiem na te zestawy ćwiczeń, które mają udokumentowany, pozytywny wpływ na zdrowie fizyczne i psychiczne.

PRZYKŁADOWY PROGRAM “WIBRUJĄCE ORGANY” – warsztaty uczące ćwiczeń polepszających funkcjonowanie narządów wewnętrznych. Ćwiczenia wybrane ze skarbnicy systemów qigongu (chi kungu): Ba Duan Jin (Osiem Kawałków Brokatu), Zhan Zhuang (Stojąc jak Drzewo), Wu Qin Xi (Ćwiczenia Pięciu Zwierząt), Liu Zi Jue (Sześć Leczących Dźwięków). Prowadzi Jan Gliński (Fundacja Dantian).

Każdy warsztat jest integralną całością, a więc zainteresowani pewną tematyką mogą uczestniczyć tylko w wybranych zajęciach, bez konieczności regularnego przychodzenia na zajęcia. Oczywiście, doznanie pozytywnych efektów ćwiczeń jest możliwe tylko przy ich częstej, najlepiej codziennej praktyce.

Opłaty za warsztaty podane są w cenniku: http://www.fundacjadantian.com/cennik/

Link do filmików z zajęć Qigongu:

Qigong_5_fc

QigongQIGONG SZTUKI - SLADY RUCHOW PIECIU ZWIERZAT II _Fundacja Dantian