Ładowanie Wydarzenia

Ajurweda na co dzień, warsztat Piyush Mittal

Listopad 10 godz. 10:00 - 17:00

120zł

Piyush Mittal – uczeń mistrza Chandra Mohan Bhandari’ego, mianowanego przez Premiera Indii ambasadorem jogi na świecie, od którego uzyskał i bezustannie otrzymuje duchową wiedzę na temat medytacji, pranayamy, terapii marma i mindfulness. Ukończył Informatykę i Zarządzanie na Politechnice Warszawskiej.
Jogę praktykuje od 35 lat. Ma doświadczenie w przekazywaniu głębi indyjskiej sztuki dbania o ciało, umysł i duszę. Zdobył ją jako organizator ponad 120 warsztatów i kursów ( w latach 2012 – 2018), czterech międzynarodowych konferencji naukowych Jogi i Ajurwedy (2013 – 2017), których partnerem było Ministerstwo Jogi, Ajurwedy i Naturoterapii (AYUSH) z Indii. Współpracował z doktorami Ajurwedy Dhananji Nanayakkar i Kushanem Pathiraną, z którymi przeprowadził kursy Konsultanta Ajurwedy. Jest założycielem i prezesem Nirmala.pl – Instytutu Jogi i Ajurwedy (od 2017).
Ajurweda jest tradycyjną, holistyczną nauką medyczną pochodzącą z Indii. Jej korzenie sięgają pięciu tysięcy lat wstecz. Jest sztuką leczenia, a jeszcze bardziej sztuką zachowania równowagi, która oznacza zdrowie.
W Ajurwedzie splatają się: rozumienie potrzeb ludzkiego ciała z psychologią i filozofią. Pozwala zrozumieć:
model energetyczny człowieka i co jest dla niego ważne oraz czym jest zdrowie i jak dochodzi do choroby (Ajurweda nie leczy bólu głowy ani nadciśnienia, bo uważa je jedynie za objawy choroby) Jak również pokazuje zjawisko kluczowe czyli jaką rolę w naszym życiu i zachowaniu zdrowia, odgrywa nasza świadomość.

Wrsztat  10:00-17:00

Szczegóły