Ładowanie Wydarzenia

GALA JUBILEUSZOWA FUNDACJI DANTIAN

Wrzesień 14 godz. 20:00 - 23:00

Darmowy
2014 rok, Warszawa: dr fizyki, biznesmen i podróżnik, Jan Gliński, po 40 latach praktyki dalekowschodnich sztuk walki i zdrowia, zakłada Fundację Dantian, aby propagować te tradycyjne sztuki harmonii ciała, umysłu i ducha. Po pięciu latach, Fundacja zamieszkała na Starej Ochocie, gdzie w kameralnym Studiu Dantian można zapoznać się z nimi pod okiem doświadczonych instruktorów. I to właśnie oni pojawią się na deskach OCH-Teatru prezentując to, czym żyją na codzień i co przekazują dalej.
Mottem Fundacji Dantian jest “Energia Świadomego Ruchu” i tą energią podzielą się z widzami: Jan Gliński i jego adepci w układach formy ręcznej, z szablą, mieczem oraz kijem klasycznego stylu Yang taiji, grupa Emilii Potockiej w układzie klasycznych i rekreacyjnych tańców chińskich, zespół tańca z wachlarzami bojowymi Julii Bui Ngoc i Ewy Ampulskiej oraz grupa orientalnego tańca brzucha Agnieszki Stradomskiej.
Wieczór zakończy koktail w foyer teatru. Wstęp wolny.

Szczegóły

Data: