Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

• To wydarzenie minęło.

Nowy rok chiński w walentynkowej odsłonie

14 lutego 2018 godz. 18:00 - 20:00

Bezpłatnie
Zapraszamy do Muzeum Azji i Pacyfiku na spotkanie związane z nadchodzącymi obchodami Nowego Roku Chińskiego, w najbliższą środę 14 lutego o 18:00, wstęp wolny.
Zobaczymy co nas czeka w Roku Psa, żywiołu Ziemi, a także spojrzymy szerzej na rolę i znaczenie symbolu psa w mitologiach świata. Dowiemy się kim, na przykład, byli Nintunga, Bhairava, czy Cynocefale, a także dlaczego św. Dominik przedstawiany był z psem trzymającym pochodnię. A jako, że to Walentynki, spojrzymy na ich rzymskie korzenie, a także na ich dalekowschodnie wcielenia, gdzie ars amandi, także ta taoistyczna, kwitła przez tysiąclecia. A że to będzie kolejna środa z Fundacją Dantian, zakończymy paroma ćwiczeniami qigongu, oczywiście na serce!
Dodatkową atrakcją wieczoru będzie mini kiermasz z ręcznie wykonaną biżuterią z kamieni szlachetnych, obrazy malowane spiruliną i zieloną herbatą, ręcznie robione świece, podkładki pod kubki z malowanymi psami oraz świeżo przywiezione z Singapuru woreczki ze znakiem szczęścia, koperty i czerwone psy maskotki.
Zapraszamy!

Szczegóły

Data:
14 lutego 2018
Godzina:
Koszt:
Bezpłatnie
Kategoria Wydarzenie:
Wydarzenie Tagi:
, , , , ,

Miejsce wydarzenia

Muzeum Azji i Pacyfiku