Ładowanie Wydarzenia

Wieczór autorski Bartłomieja Gajowca i Mayi Rostkowskiej

28 czerwiec 2019 @ 18:00 - 20:00

Free

Zapraszamy na spotkanie autorskie połączone z wernisażem ilustracji bajki „O Wilku i Promyku” To piękny tekst Bartłomieja Gajowca który ozdobiła cudownymi obrazami  Maya Rostkowska.

Są bajki, które pamiętamy od zawsze. Te czytane przez rodziców do snu, te, których bohaterów zabieraliśmy ze sobą w sny. Spotkanie z nową bajką prosi o miejsce w sercu na nowe postacie, wygląd ich oczu i ich przeżycia. Spójrzcie razem z nami, jak wyglądało przygotowanie opowieści O Wilku i Promyku. Włożyliśmy w nią mnóstwo serca, dużo farb i trochę tuszu na litery.

Marzy nam się, by została ona z Wami na zawsze.

W czasie spotkania odbędzie się prezentacja krótkich filmików pokazujących proces powstawania ilustracji, budzących się pomysłów i inspiracji. Przy lampce wina można będzie porozmawiać z autorami na temat kulisów historii z Wilkiem.

Jak przystało na wieczór autorski będzie podpisywanie książki.

Podczas spotkania odbędzie się wernisaż  ilustracji bajki O Wilku i Promyku, połączony ze sprzedażą prac. Dochód zostanie przeznaczony na działalność Fundacji Dantian.

Czekamy na Was o godz. 18.00 w Studiu Dantian, Słupecka 4/37

Szczegóły