MOJE SPOTKANIE Z ANTYRAKOWYM QIGONGIEM GUOLIN | podróż do źródeł

Zelżały Covidowe ograniczenia w podróży do i po Południowo-Wschodniej Azji, więc tego lata zdecydowałem się odwiedzić stare kąty, spotkać się z przyjaciółmi, zobaczyć jak obecne turbulencje w naszej części świata (…)

Relacja z warsztatów w Porąbce!

Za nami warsztaty “Wibrujące organy” w Domu Przebudzeń w Porąbce. W trakcie warsztatów harmonizowaliśmy pracę organów wewnętrznych, rozumianych nie anatomicznie, a funkcjonalnie, zgodnie z Klasyczną Medycyną Chińską. Uwzględniając w jakich (…)

Antyrakowy Qigong Guolin

W prezentacji QIGONG A NOWOTWORY https://www.youtube.com/watch?v=op61TVpy2KE&t=594s, Jan Gliński uzasadniał potrzebę szybszej integracji dalekowschodnich, sprawdzonych technik świadomego ruchu z metodami współczesnej medycyny i profilaktyki onkologicznej, podając jako konkretny przykład tej integracji tzw. antyrakowy (…)

QIGONG A NOWOTWORY

CZY ĆWICZENIA QIGONGU MOGĄ BYĆ ISTOTNYM ELEMENTEM SKŁADOWYM W PROFILAKTYCE I TERAPII ONKOLOGICZNEJ ? ZDECYDOWANIE TAK, brzmi odpowiedź, w oparciu o doświadczenia nie tylko Klasycznej Medycyny Chińskiej i współczesnych chińskich (…)

Jak stać się żyrafą w Łazienkach?

W piątki 17 i 24 czerwca, w Parku Łazienkowskim, ćwicząc chodzony qigong https://www.fundacjadantian.com/qigong-na-lato-trzy-kolejne-piatki-poczatek-10-06-22-mdk-ul-lazienkowska-7-godz-18-30/, zajmiemy się też Wu Qin Xi. Warto więc przypomnieć jego historię. Wu Qin Xi („Ćwiczenia Pięciu Zwierząt”, (…)

QIGONG NA LATO – TRZY KOLEJNE PIĄTKI | początek 10.06.22 | MDK ul. Łazienkowska 7, godz. 18.30

Zbierz swój zestaw ćwiczeń na wakacje! Lato coraz bliżej i warto mieć w swoim arsenale aktywności, ćwiczenia qigong-u, których prozdrowotne działanie wzrasta w kontakcie z przyrodą, oraz takie, które możemy (…)

Urodziny 8 Fundacji Dantian

Jak ten czas leci! Mamy już 8 lat!

Prawie trzy tysiące dni działalności za nami!!! Dokładnie tak! Mamy jako Fundacja Dantian porządne 8 lat!.W ostatnią, rocznicową niedzielę celebrowaliśmy zatem naszą satysfakcję, determinację i wytrwałość, bycie na stanowisku i (…)

EFT TAPPING | TECHNIKA OPUKIWANIA CIAŁA | 20.05.22 godz. 18.30 | MDK, ul. Łazienkowska 7

EFT Tapping to metoda pracy z ciałem, emocjami i umysłem. Bezbolesna, będąca też prostym sposobem leczenia. Na zajęciach dowiesz się dlaczego najlepiej zajmować się sobą kompleksowo oraz jak bardzo ciało, emocje i umysł idą (…)

ÓSME URODZINY FUNDACJI DANTIAN | ĆWICZYMY I ŚWIĘTUJEMY | Łazienki Królewskie | 15.05.22 godz. 9.00